Toimintakertomus

TOIMINTAKERTOMUS 2018

 

YLEISTÄ                             

4H-toiminta on Kontiolahdella pyrkinyt pitämään ilmeensä a­janmukaisena keskittymällä nuorten ohjaamiseen työntekoon, yrittäjyyteen ja kansainvälisyyteen unohtamatta arjen hallintaa ja perinteisiä kädentaitoja.­­­­­

Kontiolahden kunta palkitsi Kontiolahden 4H-yhdistyksen pitkäjänteisen toiminnan vuoden 2018 nuorisopalkinnolla, joka entisestään kannustaa tarjoamaan nuorille heidän kasvuaan ja kehitystään tukevia mahdollisuuksia.

Toiminnassamme oli mukana vuoden aikana 585 nuorta (534) ja heidän keski-ikänsä oli 10,34 vuotta. Kunnan alueella toimi 15 erilaista nuorten ja lasten ryhmää. Kerhoissa oli erilaisia kokoontumisia 380  ja osallistujamäärä yhteensä 4402.

Koululaisten 1.-2.-luokkalaisten iltapäivätoiminta on muodostunut olennaiseksi osaksi 4H-yhdistyksen tuottamia palveluja. Toiminta on Kontiolahden kunnan koordinoimaa ja Opetushallituksen valvomaa. Iltapäivätoimintaa järjestettiin yhdistyksemme toimesta säännöllisesti viitenä päivänä viikossa kymmenellä koululla. Iltapäiväkerhoihin osallistui yli 200 lasta lukukaudessa.

Nuorten työllistäminen erilaisiin heidän kehitystään tukeviin työtehtäviin on olennainen osa Kontiolahden 4H-yhdistyksen toimintaa. Työtehtävät yhdistyksessämme ovat selkiyttäneet useiden nuorten tulevaa uravalintaa. Vuoden aikana maksoimme erilaisissa työtehtävissä olleille 54 nuorelle yhteensä 82 592, 76€ palkkaa.

Nuorilla on mahdollisuus kokeilla yrittäjyyttä turvallisesti ja ohjatusti. Vuoden aikana toimi 5 yritystä, joiden tulos oli 14 235,10€ (5803,36€).

LuonnonILO- hanke 2015-2018 sai rahoituksen Joensuun seudun Leader --yhdistykseltä. Hankkeessa 4-6 luokkalaisille järjestetään marja-, villiyrtti- ja sieniretkiä, sekä annetaan tietoa vieraslajien tunnistamisessa ja hävittämisessä.

Yhteistyö kunnan, koulujen, seurakunnan, sekä eri yhdistysten ja liikelaitosten kanssa on toiminut edelleen vilkkaasti. Kiitämme kaikkia toimintaamme tukeneita arvokkaasta työstä  nuorten hyväksi.

 

www.kontiolahti.4h.fi ja facebook.com/neljahoo.kontiolahti sivulta löytyvät ajan tasalla olevat yhdistyksemme toiminnat ja tapahtumat. Instagram 4hkontiolahti kertoo yhdistyksen toiminnasta pääasiassa lasten ja nuorten kuvaamana ja kirjoittamana.

 

Hyvällä Harrastuksella Huomisen Huipulle!