Kesätöissä 2018

Kontiolahden 4H-yhdistys työllistää nuoria kesäisin monin eri tavoin. Nuoria on toimistoapulaisina, kesäkerhon sekä ruokakoulujen ohjaajina, ruohonleikkaajina ja taimenistuttajina. Nuorten on mahdollista perustaa oma 4H-yritys, jolla työllistää itsensä kesäksi. Kesätöiden minimituntimäärä on 60 tuntia.

Kesäkerhon ohjaus

Kesäkerhot ovat 6-12-vuotiaille. Ne alkavat heti kesäkuun alussa ja kestävät kolme viikkoa. Kerho kestää päivittäin neljä tuntia kello 10-14. 

Kerhojen teemana on luonnonläheisyys. Ohjelmaan sisältyy paljon liikuntaa, ulkoilua ja kädentaitoja.

Ruokakoulun ohjaus

Ruokakoulu on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille, jotka haluavat oppia ruoanlaittoa. Ruokakoulut kestävät viisi päivää ja päivittäin kuusi tuntia. Joka päivä lapset tekevät itse aamupalan, lounaan ja välipalan. Kerhoon kuuluu myös perhepäivällinen, jonka he valmistavat vanhemmilleen. Ruoanlaiton ohessa myös pelataan ja leikitään paljon.

Puutarhatyöt

Nurmikonleikkaajat leikkaavat nurmikoita pitkin kesää tarvittaessa. Heitä valitaan joka kesä noin kaksi. Taimien istuttajat huolehtivat kunnan alueen ruukkuistutuksista, sekä viheralueiden siistinä pidosta. Heitä valitaan 2-3. Taimien istutustyöt kestävät kaksi viikkoa kesän alusta. 

Muita työtehtäviä

Tänä kesänä apulaisia on käytetty apuna toimiston muuttohommissa ja siivoamisessa. 4H- yhdistyksellä on myös koiran ulkoiluttajia ja kotiapulaisia, jotka ovat käytössä ympäri vuoden.